AGREMENT

Eforie Nord este recomandat atat pentru agrement, relaxare, cat si pentru diverse tratamente. Pentru doritorii de distractie si relaxare, in afara de petrecerea timpului pe plaja sub razele soarelui sau in valurile marii, exista numeroase posibilitati de divertisment pentru care pot opta, precum: terenuri de sport si de minigolf, locuri de joaca pentru copii, baze de agrement, sali de biliard, Teatru de Vara, piscine, etc. Iubitorii sporturilor nautice pot inchiria veliere si alte ambarcatiuni sau pot lua lectii de scufundari in cadrul Europa Yacht Club, primul port privat de agrement din Romania. Portul este situat la cateva minute de centrul statiunii, pe plaja din dreptul Hotelului Europa. In statiune exista cateva complexe de magazine si bazaruri, atat in centru cat si in zona falezei de unde se pot cumpara produse si accesorii pentru plaja (prosoape, costume de baie, colace, saltele, umbrele, lotiuni etc), suveniruri si articole de imbracaminte si incaltaminte.

Nici la Eforie Sud nu lipsesc oportunitatile de distractie, discotecile, teatrul in aer liber, bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice. Faleza statiunii este marginita de restaurante, terase si magazine care comercializeaza produse si accesorii de plaja, jucarii, haine si incaltaminte de sezon, suveniruri. In centrul orasului Eforie, pe soseaua nationala, exista un centru comercial care cuprinde magazin alimentar, cofetarie si magazine de suveniruri. Daca va plac reprezentatiile in aer liber, puteti cumpara un bilet la Teatrul de Vara, locul unde se desfasoara spectacole de muzica usoara si populara. Parcul de distractii de mici dimensiuni este situat pe faleza si este un loc care nu trebuie ratat daca veniti in vacanta cu copiii. Pentru nopti albe este deschis in statiune Clubul The One, locul in care va puteti distra cu prietenii.

Atat Eforie Nord cat si Eforie Sud sunt recomandate pentru petrecerea vacantei dar si pentru tratarea diferitelor nevroze. Aici se pot trata: boli degenerative (spondiloza cervicala, dorsala sau lombara); boli inflamatorii (spondiloza reumatica si poliartrita); boli reumatismale diartritice (tendinita, tendomiozita, periartrita scapulohumerala); boli ale sistemului nervos periferic (paralizie posttraumatismala si pareza membrelor, sechele ale poliomielitei); boli dermatologice; boli respiratorii; boli ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, sterilitate secundara); crestere deficienta la copii; rahitism; decalcifiere; anemie secundara.

Factorii de cura naturala sunt clima marina, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipotonica (mineralizare medie de 15,5 gr). Apa sarata a lacului Techirghiol este puternic hipertona, cu o concentratie de aproximativ 80g saruri minerale la litru si reprezinta o veritabila apa terapeutica. Namolul sapropelic provenind din lacul Techirghiol, cu o consistenta pastoasa, bogat in coloizi minerali si organici, cu o mare capacitate hidro si termopexica, are calitati ce il situeaza pe primele locuri din Europa din punct de vedere al eficacitatii terapeutice, actionand atat prin factorii sai fizici cat si prin componentele sale chimice, asa cum demonstreza studiile de absorbtie cu izotopi radioactivi.
Exista aici numeroase instalatii pentru: bai calde in cada si bazin, cu apa sarata concentrata provenind din Lacul Techirghiol, impachetari cu namol si parafina, tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, sauna, gimnastica medicala, bai de namol, bai de plante, bai galvanice, dus subacval, magnetoterapie, laserterapie, electro-fizioterapie, masaj, hidroterapie, dus Vichy, ozonoterapie, aerosoli.
Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este Lacul Techirghiol. Este cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, compus din elemente organice amestecate cu substante minerale constituind principalul element in tratamentul multiplelor afectiuni. Este cel mai intins lac salin din tara noastra avand o suprafata de 11,7 Km². Acest liman fluvio-maritim ce a fost candva un golf de mare formeaza in prezent o rezervatie faunistica unde traiesc printre altele peste 124 de specii de pasari, multe dintre ele raritati. Lacul reprezinta si o insemnata baza de agrement fiind dotat cu numeroase barci si salupe.
Turistii pot desfasura si diverse excursii catre unele dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale regiunii Dobrogei. Se pot vizita: Delta Dunarii, Cetatea Histria, din care au ramas in prezent doar ruinele sau Podgoriile Murfatlar, renumite in toata tara pentru Vinul de Murfatlar.

Mai puteți fi interesat și de..

Translate »