Expoziție Marină "Peștii din Marea Neagră"

În perioada 25 – 27 august, se va desfăşura cea de a – III – a ediţie a Festivalului Pescarilor, Eforie 2017. Ediţia din acest an, va avea patru subevenimente:

1.Festival gastronomic al peştelui – ce se va desfăşura în Parcul Teatrului de Vară din Eforie Sud în perioada 25- 26 august 2017.

2.Expozitie marină ,,Pestii din Marea Neagra” va fi organizată în Parcul Teatrului de Vară Eforie Sud. Expoziţia va putea fi vizitată pe parcursul celor trei zile.

3.Concurs Pescuit – ce va fi organizat în zona Digului de la Capul Turcului din Eforie Sud în data de 26 august 2017, începând cu ora 9:00.

4.Prezentare Unelte Pescuit, expoziţie ce va fi organizată în Parcul Teatrului de Vară din Eforie Sud, în perioada 25-26 august 2017.

Partenerii evenimentului organizat de Primăria Oraşului Eforie sunt: SELGROS România; Asociaţia de Pescuit Sportiv şi de Agrement Delfinul Eforie, precum şi Eforie AquaPark.

„FESTIVALUL PESCARILOR – EFORIE” a fost implementat de Oraşul Eforie, în calitate de beneficiar şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în calitate de Autoritate contractantă. Implementarea proiectului, a fost realizată prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.

Proiectul, care îşi propune promovarea generală a pescuitului, atât în rândurile localnicilor, cât şi a turiştilor, porneşte de la următoarele obiective:

  • Îmbunătățirea percepției în rândurile comunității cu privire la importanța economică și culturală (ca o componentă a identității locale) a pescuitului;
  • Promovarea pescuitului și a artei culinare tradiționale la nivel național, ca resurse turistice ale orașului Eforie;
  • Informarea și educarea comunității și a turiștilor cu privire la particularitățile pescuitului în zonă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Translate »
<