Tratament Balnear

Hotelul Belona din Eforie Nord, carea datează din 1934, este singura resursa turistica antropica din statiune. Acesta a fost printer primele stabilimente de turism construite pentru a asigura accesul la tratamentul balnear specific in zona.

Dar in statiunea Eforie Nord puteti gasi numeroase baze de tratament balnear dintre care putem enumera:

Spitalul de recuperare EFOSAN : In anul 1930 se construieste hotelul « Grand », iar in anii 1936-1937 se construieste o baza de tratament balnear legata de acest hotel. Aici a luat fiinta, in anul 1960, “ Serviciul Medical Balnear “, devenit la 1 Ianuarie 1974 “Sanatoriul Balnear Eforie Nord”. Prin Ordinul M.S. 610/1991 se schimba denumirea unitatii in Sanatoriul Balnear “EFOSAN” Eforie Nord. In anul 1973 s-a dat in folosinta o baza de tratament moderna la circa 800 m distanta de prima locatie in vecinatatea marii, apartinand tot Serviciului Medical Balnear Eforie Nord. Aici s-a mutat sediul administrativ al sanatoriului, iar in cladirea “Grand” ia fiinta Clinica “Grand” la inceput ca o sectie exterioara a Institutului de Medicina Fizica, Balneologie si Recuperare Medicala din Bucuresti, avand activitate medicala de cercetare si invatamant postuniversitar (pregatirea rezidentilor din specialitatea B.F.T.). Din anul 2000 prin O.M.S. nr.169 aceasta clinica, care din punct de vedere administrativ a facut parte intotdeauna din Sanatoriul Balnear Eforie Nord, trece cu personal cu tot in structura organizatorica a sanatoriului.

Servicii :

  • kinetoterapia recuperatorie, activă sau pasivă (în apă sau în spații special amenajate);
  • electroterapia de joasă, medie sau înaltă frecvență;
  • băile galvanice;
  • actinoterapia;
  • fototerapia;
  • laserterapia;
  • ultrasonoterapia;
  • magnetoterapia;
  • masoterapia uscată sau sub jet de apă;
  • dușul subacval;
  • dușul scoțian;
  • masajul cu nămol;
  • saună;
  • inhaloterapia;
  • băile cu plante medicinale și cu uleiuri eterice;
  • băile și împachetările cu nămol și parafină;
  • termoterapia

Baza de tratament ”Steaua de Mare”,amplasată la doar 100 de metri de malul Mării Negre, are o capacitate de 1.400 de pacienți pe zi și asigură o consultație inițială și 4 proceduri pe zi, conform indicațiilor medicale. Baza de tratament deservește Ambulatoriul de Specialitate numărul 1 al Spitalului.

Baza de tratament ”Grand” deservește Ambulatoriul de Specialitate numărul 2 și Secția Clinicii Universitare și poate trata 800 de pacienți zilnic. Spitalul dispune și de 4 Pavilioane de Băi Reci, pe malul Lacului Techirghiol, loc unde se face cura naturistă în timpul verii. Cura naturistă este folosită pentru tratarea și profilaxia bolilor reumatismale, respiratorii și dermatologice și constă în: expuneri la soare, oncțiuni cu nămol și băi în apa sărată a Lacului Techirghiol.

Ana Aslan Health SPA este în incinta Hotelului Europa și este compusă din: săli de hidroterapie, cabinete de masaj, cabinete de estetică facială și corporală, electro și magnoterapie, sală de kinetoterapie individuală și fitness.

Dotări :

  • piscină interioară cu apă sărată din Lacul Techirghiol;
  • jacuzzi interior;
  • cabinete de hidroterapie (masaj stimulant sau relaxant cu rezultate optime în pierderea în greutate);
  • sală de fitness;
  • saună;

Băile Reci – Atracția principală a stațiunii o reprezintă „Băile Reci” cu nămolul de Techirghiol. Nămolul sapropelic, cu o consistenţă păstoasă, bogat în coloizi minerali şi organici, cu o mare capacitate hidro şi termopexică, are calităţi ce îl situează pe primele locuri din Europa din punct de vedere al eficacităţii terapeutice, acţionând atât prin factorii săi fizici cât şi prin componentele sale chimice, aşa cum demonstrează studiile de absorbţie cu izotopi radioactivi. Zeci de afecţiuni îşi găsesc vindecarea datorită tratamentelor care au la bază mâlul din această zonă. „Strămoşii” nămolului sapropelic sunt alga Cladofora şi crustaceul Artemia salina, care, prin degradare, produc o substanţă neagră ca păcura şi cu proprietăţi de excepţie. Nămolul, folosit în toate bazele de tratament existente pe litoral, este natural, extras de pe fundul lacului ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare. Stratul de mâl negru, a cărui grosime depăşeşte o jumătate de metru, are o consistenţă păstoasă, fiind foarte bogat în coloizi minerali şi organici, cu o mare capacitate hidro şi termopexică, adică înmagazinează uşor căldura.
Din punct de vedere al eficacităţii terapeutice şi al impactului factorilor fizici, dar şi al componentelor chimice, nămolul sapropelic de Techirghiol se situează pe primele locuri în Europa. Pentru conservarea şi refacerea pe cale naturală, acesta se scurge înapoi în lac, printr-o reţea specială, după ce este folosit în bazele de tratament.

Indicaţii terapeutice. Tratamentul afecţiunilor reumatice, atât al celor inflamatorii, cât şi degenerative, primează în serviciile de balneofizioterapie de pe Litoral. Afecţiunile reumatismale beneficiază de remedii complexe, cu efecte termice, mecanice, chimice, imunostimulatorii şi de reechilibrare neurovegetativă. Tratamentele sunt minuţios structurate pe cele trei scopuri principale ale terapiei – profilactic, curativ şi recuperator, adresându-se mai multor afecţiuni precum: reumatismale de tip inflamator, reumatismale degenerative, sechele posttraumatice (ale muşchilor, pielii şi osului) şi ale sistemului nervos central şi periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroză multiplă şi Parkinson). De asemenea, pot fi ameliorate boli ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundară, tulburări funcţionale), dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), vasculare periferice (ischemie, insuficienţă circulatorie), dar şi alte afecţiuni asociate.

Program funcționare Băi Reci
Perioada Estivală 1 Mai – 30 Septembrie
Luni- Duminica 08:00 – 18:00
Telefon: 0241748594

Mai puteți fi interesat și de..

Translate »
<